sobota 18. října 2014

Občanská válka na Eraninu eskaluje

http://www.elitedangerous.com/news/galnet/3300-09-29

Od vypuknutí občanské války v systému Eranin se rebelové zmocnili již třetího města na Azebanu


Azebanské provinční město New Fresno, dnes ráno, čtvrtého dne od vypuknutí války, padlo pod náporem povstaleckých sil. Tisíce občanů včas uprchlo do Azebanského hlavního města Fort Bradley. Rebelské obsazení se tedy dá označit jako nekrvavé.

V týdnu, díky silné účasti obchodníků s Federace pilotů, bylo zaznamenáno i významné vládní vítězství. Poručíci Johnny V a Fallschirmjäger zásobovali Eraninskou vládu velkým množstvím zbraňových stabilizátorů (Combat Stabilizer) a základních léku (Basic Medicine), zatímco poručíci Nephalim Angel a Psychopomp dodali, při příležitosti oslav, tisíce litrů alkoholu.

I přesto, silné údery povstaleckých plavidel, s oběžné dráhy na obilná sila, způsobili paniku v ulicích New Fresna a masivní exodus loajálních občanů, kteří opustili rebely obsazené město.

Civilisté začínají hromadit zdravotnický materiál, stoupá zájem o základní léky (Basic Medicine), zatímco poptávka po luxusním zboží a spotřebitelském materiálu prudce klesá. Pozorovatelé předpovídají, že reakce trhu bude rychlá a dramatická.

Fort Bradley zůstává nedotčené povstaleckými silami. Mluvčí města popírá informace o imperiální nadvládě a všem vzkazuje:
„Děláme vše, co můžeme pro usnadnění cesty našich soudruhů do hlavního města, kde jsou srdečně vítáni všichni věrní lidé Azebanu.“
Pokračoval popřením vzpoury a popsal konflikt, kteří mnozí nazývají válkou, jako potyčku.
„Eranin je hrdý pokrokový systém, již 30 let nezávislí. Vyzívám naše přátelé s Federace pilotů, aby nepřestávali dodávat léky a zbraně, na pomoc proti neoprávněným útokům rebelů proti Eraninskému lidu.“
Odpověď brzy dorazila s dobitého New Fresna, v ní povstalci reagovali:
„Žádáme o demokracii, nic víc. Námi nezvolená vláda bere naše svobody a ještě více zvyšuje daně. Po jedné zabereme vaše budovy, obsadíme města, a pokud budeme muset, tak i planety. Zaútočili jsme pouze na obilná sila, nimiž Eraninská vláda zotročuje své lidi. Krev je na rukou naši utlačovatelů, ne na našich.“

Další vývoj


Konflikt zatím nepřesáhl na Azeban City. Orbitální stanice zůstává pod vládní kontrolou. Přesto prosakují zvěsti o rostoucím černém trhu na podporu povstalecké frakce.

Velvyslankyně Eliza Fernandez z Nezávislé Aliance (Independet Alliance) odmítla komentovat zadržení celníky, pro údajné pašování alkoholu, nalezeném v prostoru její lodi.

Zástupci nezávislého systému Wyrd popřeli obvinění o narušování oslav výročí války.

Poručík Neon Raven je Eraninem nejhledanější osobou kvůli akcím proti fedaraci pilotů. Poručík Vega Trantor je nejstíhanější na Asellus Primus. Federace pilotů odsoudila veškeré útoky proti jejich členům a místním orgánům.

Kvůli konfliktům pilotů federace bylo na i Bootis v posledních dnech vypsáno 3316 odměn a dalších 6343 nových odměn rozdávají pořádkové orgány federace. Poručík Erik Marcaign, nejhledanější pilot v systému, je označen za hrozbu. Federace pilotů vyzívá všechny piloty, aby následovali příkladu předního lovce odměn poručíka kiFFa a sbírali štědré odměny vypsané na chycení agresivních agentů.

Obchodní a bojové aktivity v současné době vyznívají pro Eraninskou vládu před povstalci. Dezinformační kampaně probíhají na obou stranách, tak aby bylo podávání přesnějších zpráv co nejproblematičtější.

Sledujeme vesmír


O dalším vývoji, vás budeme, jako obvykle, informovat. Létejte bezpečně…

Podrobné informace o trhu získáte s vylepšeným předplatným služby GalNet.

Sportovní výsledky, novinky z kultury a drby jsou k dispozici s našim vylepšeným předplatným.

Tento přenos s GalNet je z části sponzorován Zaonce bankou. Důvěřujte bance Zaonce a vámi těžce vydělaným kreditům.

Žádné komentáře:

Okomentovat